Hozzávalók:
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg olajos szárított paradicsom
- 3 szál bazsalikom
- só
- spagetti
Az aszalt paradicsomot apró kockákra vágjuk.
A mascarpnét felmelegítjuk, kicsit megsózzuk. Hozzáadjuk az aszalt paradicsomot, valamint a szintén apróra vágott bazsalikom leveleket is.
Kifőtt spagetti tésztával tálaljuk.
Megjegyzés:
Én a mascarponés öntethez - melegítés közben - hozzáadtam kb. 1 kanálnyit az aszalt paradicsomok olajából is.
Sajnos friss bazsalikomot nem kaptam, ezért én szárított bazsalikomot raktam az öntetbe. Kárpótlásként az elkészült tésztát megszórtam frissen reszelt parmezánnal. :-)
Nagyon-nagyon finom és gyors ebéd kerekedett belőle!
A recept forrása: Nők Lapja Konyha 2011. júniusi szám.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése