2013. február 1., péntek

Szárított pardicsomos spagetti mascarponéval


 
Hozzávalók:
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg olajos szárított paradicsom
  • 3 szál bazsalikom
  • spagetti
Elkészítése:

Az aszalt paradicsomot apró kockákra vágjuk.
A mascarpnét felmelegítjuk, kicsit megsózzuk. Hozzáadjuk az aszalt paradicsomot, valamint a szintén apróra vágott bazsalikom leveleket is.
Kifőtt spagetti tésztával tálaljuk.

Megjegyzés:
Én a mascarponés öntethez - melegítés közben - hozzáadtam kb. 1 kanálnyit az aszalt paradicsomok olajából is.
Sajnos friss bazsalikomot nem kaptam, ezért én szárított bazsalikomot raktam az öntetbe. Kárpótlásként az elkészült tésztát megszórtam frissen reszelt parmezánnal. :-)
Nagyon-nagyon finom és gyors ebéd kerekedett belőle!

A recept forrása: Nők Lapja Konyha 2011. júniusi szám.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése