2013. február 2., szombat

Mentás zöldborsópüré



Hozzávalók:
  • 2 db közepes méretű burgonya
  • 1 kg mélyhűtött zöldborsó
  • 1 marék friss mentalevél
  • kb. 3 nagyobb diónyi vaj
  • bors
Elkészítése:

A burgonyákat meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és sós vízben majdnem teljesen puhára főzzük őket. Ezután hozzáadjuk a zöldborsót is. Miután a burgonya és a zöldborsó is megfőtt, hozzáadjuk a megmosott mentaleveleket és kb. 2 percig forraljuk még tovább, majd az egészet leszűrjük.
Botmixerrel pürésítjük. Végül egy fakanállal hozzákeverjük a vajat is. Sózzuk, borsozzuk.

Recept forrása: Jamie Oliver: ... és egyszerűen csak főzz! c. könyve

Megjegyzés:
Nagyon jól illik sült húsokhoz, halakhoz, de akár önmagában is fogyasztható.
Én fűszeres sertéskarajt készítettem hozzá:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése