Hozzávalók:
- 2 db közepes méretű burgonya
- 1 kg mélyhűtött zöldborsó
- 1 marék friss mentalevél
- kb. 3 nagyobb diónyi vaj
- só
- bors
A burgonyákat meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és sós vízben majdnem teljesen puhára főzzük őket. Ezután hozzáadjuk a zöldborsót is. Miután a burgonya és a zöldborsó is megfőtt, hozzáadjuk a megmosott mentaleveleket és kb. 2 percig forraljuk még tovább, majd az egészet leszűrjük.
Botmixerrel pürésítjük. Végül egy fakanállal hozzákeverjük a vajat is. Sózzuk, borsozzuk.
Recept forrása: Jamie Oliver: ... és egyszerűen csak főzz! c. könyve
Megjegyzés:
Nagyon jól illik sült húsokhoz, halakhoz, de akár önmagában is fogyasztható.
Én fűszeres sertéskarajt készítettem hozzá:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése