2013. február 2., szombat

Mákos-meggyes-almás szelet



Hozzávalók:
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg darált mák
  • 2 tojás
  • 10 dkg olvasztott margarin
  • kb. 1,5 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 darab alma
  • 1 tk. fahéj
  • 8 dkg cukor
  • 20 dkg magozott meggy
Elkészítése:

Az almát kivéve az összes hozzávalót összekeverjük egy tálban.  Ezután belereszeljük az almát is.
Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a masszát, majd belenyomkodjuk a meggyszemeket.
170 °C fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:
Az eredeti recept fél dl tejet ír, de nekem ennél több kellett hozzá. (Ezért írtam a kb. 1,5 dl-t.)

A recept forrása: Nők Lapja Konyha 2011. júniusi szám.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése