Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 15 dkg darált mák
- 2 tojás
- 10 dkg olvasztott margarin
- kb. 1,5 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 1 darab alma
- 1 tk. fahéj
- 8 dkg cukor
- 20 dkg magozott meggy
Az almát kivéve az összes hozzávalót összekeverjük egy tálban. Ezután belereszeljük az almát is.
Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a masszát, majd belenyomkodjuk a meggyszemeket.
170 °C fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
Megjegyzés:
Az eredeti recept fél dl tejet ír, de nekem ennél több kellett hozzá. (Ezért írtam a kb. 1,5 dl-t.)
A recept forrása: Nők Lapja Konyha 2011. júniusi szám.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése