2013. február 24., vasárnap

Szendvics torta



Hozzávalók:
  • 1 db 500 g-os kerek alakú cipó
  • 20 dkg natúr vajkrém
  • 2 db főtt tojás
  • 1 db paradicsom
  • 1 db kisebb paprika
  • 4-5 szelet trappista sajt
  • 15 dkg szeletelt füstölt-főtt sonka
Elkészítése:

A cipónkat vágjuk fel 6 db kerek "torta" lapra. (Ha szükséges alakítgassunk rajta egy kicsit egy késsel, hogy szép torta formája legyen.)
1. lap: enyhén megkenjük vajkrémmel (ezt minden egyes lapnál megismételjük, de ugyanakkor ügyeljünk arra, hogy maradjon annyi vajkrémünk, hogy a végén be tudjuk vonni vele a tortánkat), majd ráhelyezzük a sonka felét.
2. lap: vajkrém, szeletekre vágott főtt tojás.
3. lap: vajkrém, vékony szeletekre vágott paprika, paradicsom.
4. lap: vajkrém, szeletelt sajt.
5. lap: vajkrém és a sonka másik fele.
Miután a torta töltésével megvagyunk, kicsit lenyomogatjuk a tortánkat és folpackkal egy párszor körbetekerjük, hogy egy kicsit zsugorítsuk.
1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy kicsit összeérjenek az ízek.
A hűtőből kivéve, levesszük róla a fóliát és a maradék vajkrémmel bevonjuk, a tetejét zöldésgekkel, ízlés szerint piros arannyal ízesítjük.

Megjegyzés:
Gyorsan elkészíthető és nagyon mutatós darab! Ja, és persze az íze sem mellékes... :-)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése