2013. február 10., vasárnap

Citromos, mentás panna cotta eperrel

 Hozzávalók:
  • 4 dl habtejszín
  • 6 dkg cukor
  • 2 dkg zselatin fix por
  • 1 db citrom
  • 6-8 db mentalevél
Elkészítése:

A tejszínt a cukorral felforraljuk, felöntjük 1,5 dl vizzel és folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk a zselatin fix port is.
Belereszeljük a citrom héját, majd belefacsarjuk a levét.
Végül hozzákeverjük az apróra vágott mentaleveleket.
Nagyon vékonyan kiolajozott formákba öntjük a "krémet" és hűtőbe tesszük, amíg teljesen megdermed.
Tálaláskor az edénykéket forró vízbe mártjuk, hogy könnyebben ki tudjon csúszni a panna cotta.

Megjegyzés:
Ebből a mennyiségből 7 db kisebb méretű kávés csészényi panna cotta készült.

Zselatin fix port használtam, amit nem kell melegíteni. Szerintem így egyszerűbb.

Én ezeket most eperrel kínáltam, de természetesen más gyümölcs is használható!

Aki nem szereti, az a mentaleveleket kihagyhatja a receptből.

A recept eredeti változata: Nők Lapja Konyha 2012. február.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése