2013. február 14., csütörtök

Almás-sajtos-sonkás quesadilla


Hozzávalók:
  • 8 db tortilla lap
  • 10 dkg szeletelt (főtt) sonka
  • 10 dkg gouda sajt
  • 3 szál újhagyma
  • 2 db savanykás alma
  • kb. 4 kk. dijoni mustár
  • olívaolaj
Elkészítése:

A sonkát vékony csíkokra vágjuk. Az almákat meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük. A hagymákat megmossuk, felkarikázzuk. A sajtot lereszeljük.
Veszünk egy tortilla lapot, amelynek az egyik oldalát olívaolajjal, a másik oldalát pedig a dijoni mustárral kenjük meg.
A tortilla dijoni mustáros oldalára rászórjuk a sajtot, az almát, a sonkát és a hagymát.
Grillező serpenyőbe helyezzük az olívaolajos oldalával lefelé, kicsit pirítjuk, majd ráhelyezünk egy másik tortilla lapot, - amelynek a külső felét szintén megkentük egy kis olívaolajjal -, majd egy kicsit rányomkodjuk az alsó rétegre.
Óvatosan megfordítjuk és a másik oldalát is pirítjük még pár percig. Ugyanígy járunk el a többi torilla lappal is.
Felszeleteljük és tálaljuk.

Megjegyzés:
Ha tovább szeretnénk halmozni az élvezeteket, akkor kenjünk rá még egy kis guacamole-t is. Nagyon finom lesz!

A recept forrása: Nők Lapja Konyha 2011. szeptemberi száma.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése