Hozzávalók:
- 45 dkg kenyérliszt
- 1 csapott ek. só
- 4,2 dl langyos víz
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2 ek. olaj
- vaj az edény kikenéséhez
A hozzávalókat jó alaposan összedolgozzuk. (Én fakanállal szoktam csinálni vagy 10 percig.)
A tésztát letakarva, meleg helyen egy éjszakán át pihentetjük.
Ezután a tésztát beleöntjük egy kivajazott jénai tálba. Lefedjük és 220 ° C fokos sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük. A sütés vége felé levesszük a jénai tetejét és szépen megpirítjuk a kenyerünket.
Kb. fél órát hagyjuk hűlni és csak ezután szeleteljük.
Megjegyzés:
A képen lenmaggal megszórt verzióban látható.
A recept forrása: http://www.facebook.com/HegyaljaiBoszorkanykonyha
(Itt az eredeti elkészítési mód is megtalálható.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése