2013. február 17., vasárnap

Sajtos tekercs

 Hozzávalók
- a tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 kk. sütőpor
  • 2 csapott kk. só
  • 2 tojás sárgája
  • 2 dl tejföl
- a töltelékhez:
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg trappista sajt
  • 1 csapott kk. só
  • 1 csapott kk. pirospaprika
Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és vékonyra kinyújtjuk. (Célszerű több adagban készíteni, nyújtani és inkább több tekercset csinálni.)
A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük, majd megkenjük vele a tésztánkat és felcsavarjuk.  
A tekercseket egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni.
Másnap kb. fél cm-es darabokat szeletelünk a rudakból.
225 °C fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése