- 5 db tojás
- 15 dkg barnacukor
- 25 dkg zabpehely
- 3 dl tej
- 1 csg vaníliás cukor
- 10 dkg szeletelt mandula
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg apró kockákra vágott aszalt sárgabarack
A tejet felforraljuk és ráöntjük a zabpehelyre. Kicsit hagyjuk állni, amíg a tejet teljesen felszívja és kicsit hűl.
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját elkeverjük a vaníliás cukorral. A tojások fehérjét a barnacukorral kemény habbá verjük.
Jöhet az összeállítás: a vaníliás cukorral elkevert tojássárgáját a zabpehelyhes keverékkel és az aszalt gyümölcsökkel jó alaposan összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert habot is.
Az így elkészült masszánkat egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 °C fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük!
Megjegyzés:
A mandula, mazsola, sárgabarack ízlés szerint helyettesíthető más magokkal/aszalt gyümölcsökkel is. Nálunk most ezek voltak itthon, ezért készült ebben a verzióban.
Legközelebb ki fogom próbálni úgy is, hogy a cukrot mézzel helyettesítem. Így akár fogyókúrás sütinek is betudható lesz... ;-)
Legközelebb ki fogom próbálni úgy is, hogy a cukrot mézzel helyettesítem. Így akár fogyókúrás sütinek is betudható lesz... ;-)
Liszt nem kell bele!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése