2013. február 27., szerda

Zabpelyhes - aszalt gyümölcsös süti (lisztmentes)

 Hozzávalók:
  • 5 db tojás
  • 15 dkg barnacukor
  • 25 dkg zabpehely
  • 3 dl tej
  • 1 csg vaníliás cukor
  • 10 dkg szeletelt mandula
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg apró kockákra vágott aszalt sárgabarack
Elkészítése:

A tejet felforraljuk és ráöntjük a zabpehelyre. Kicsit hagyjuk állni, amíg a tejet teljesen felszívja és kicsit hűl.
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját elkeverjük a vaníliás cukorral. A tojások fehérjét a barnacukorral kemény habbá verjük.
Jöhet az összeállítás: a vaníliás cukorral elkevert tojássárgáját a zabpehelyhes keverékkel és az aszalt gyümölcsökkel jó alaposan összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert habot is.
Az így elkészült masszánkat egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 °C fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük!

Megjegyzés:
A mandula, mazsola, sárgabarack ízlés szerint helyettesíthető más magokkal/aszalt gyümölcsökkel is. Nálunk most ezek voltak itthon, ezért készült ebben a verzióban.
Legközelebb ki fogom próbálni úgy is, hogy a cukrot mézzel helyettesítem. Így akár fogyókúrás sütinek is betudható lesz... ;-)
Liszt nem kell bele!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése