2013. február 6., szerda

Almás-diós-aszalt szilvás cékla saláta



Hozzávalók:
  • kb. 70 dkg cékla
  • 3 db közepes méretű savanykás alma
  • 1 marék dió
  • kb. 15 dkg aszalt szilva
  • 1 pohár tejföl
  • kb. 4-5 kanál majonéz
  • bors
Elkészítése:

A céklát héjában teljesen puhára főzzük, meghámozzuk és kisebb kockákra vágjuk, majd egy keverőtálba öntjük.
Az almákat szintén megghámozzuk és a céklához hasonló méretűre feldaraboljuk.
Az aszalt szilvát kb negyedbe vágjuk, a diót nagyobb darabokra tördeljük.
A céklás-almás-diós-aszalt szilvás keverékhez hozzáadjuk a tejfölt és a majonézt is, enyhén sózzuk, borsozzuk, majd jó alaposan összeforgatjuk az egészet.

Megjegyzés:
Fogyasztás előtt célszerű pár órára hűtőbe tenni, hogy szépen összeérjenek az ízek.
Szerintem önmagában is nagyon finom, de akár sültekhez is el tudom képzelni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése