Hozzávalók:
- kb. 70 dkg cékla
- 3 db közepes méretű savanykás alma
- 1 marék dió
- kb. 15 dkg aszalt szilva
- 1 pohár tejföl
- kb. 4-5 kanál majonéz
- só
- bors
A céklát héjában teljesen puhára főzzük, meghámozzuk és kisebb kockákra vágjuk, majd egy keverőtálba öntjük.
Az almákat szintén megghámozzuk és a céklához hasonló méretűre feldaraboljuk.
Az aszalt szilvát kb negyedbe vágjuk, a diót nagyobb darabokra tördeljük.
A céklás-almás-diós-aszalt szilvás keverékhez hozzáadjuk a tejfölt és a majonézt is, enyhén sózzuk, borsozzuk, majd jó alaposan összeforgatjuk az egészet.
Megjegyzés:
Fogyasztás előtt célszerű pár órára hűtőbe tenni, hogy szépen összeérjenek az ízek.
Szerintem önmagában is nagyon finom, de akár sültekhez is el tudom képzelni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése