2013. február 19., kedd

Kolbásszal töltött karaj

 Hozzávalók:
  • 1 kg csont nélküli karaj
  • kolbász
  • bors
  • köménymag
Elkészítése:

Fogunk egy jó élest kést és átszúrjuk vele a karaj közepét (kissé megmozgatjuk benne a kést, hogy könnyebben bele tudjuk majd tölteni a kolbászt).
Következő lépésként tehát belenyomjuk a kolbászt. 
A karajt alaposan besózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk köménymaggal.
Enyhén kiolajozott tepsibe helyezzük a megtöltött karajunkat, a tepsit lefedjük fóliával.
A húst 1 óráig a fólia alatt, majd  kb. fél órát még a fólia nélkül sütjük tovább 180°C fokos sütőben.
Amikor a töltött karajunk kihűlt, vékonyan felszeleteljük.

Megjegyzés:
Ha a kolbász nagyon puha, akkor mielőtt megtöltenénk vele a karajt, tegyük be pár órára a mélyhűtőbe. Így könnyebb lesz beletuszkolni a karajba.

Majonézes burgonyasalátával mennyei!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése