- 1 kg csont nélküli karaj
- kolbász
- só
- bors
- köménymag
Fogunk egy jó élest kést és átszúrjuk vele a karaj közepét (kissé megmozgatjuk benne a kést, hogy könnyebben bele tudjuk majd tölteni a kolbászt).
Következő lépésként tehát belenyomjuk a kolbászt.
A karajt alaposan besózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk köménymaggal.
Enyhén kiolajozott tepsibe helyezzük a megtöltött karajunkat, a tepsit lefedjük fóliával.
A húst 1 óráig a fólia alatt, majd kb. fél órát még a fólia nélkül sütjük tovább 180°C fokos sütőben.
Amikor a töltött karajunk kihűlt, vékonyan felszeleteljük.
Megjegyzés:
Ha a kolbász nagyon puha, akkor mielőtt megtöltenénk vele a karajt, tegyük be pár órára a mélyhűtőbe. Így könnyebb lesz beletuszkolni a karajba.
Majonézes burgonyasalátával mennyei!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése