2013. február 5., kedd

Gombás tojásos lepény



Hozzávalók:
  • 50 dkg csiperke
  • 4 tojás
  • aprított pertrezselyem
  • kb. 5 dkg reszelt sajt
  • kb. 1 dl tej
  • vaj
  • olívaolaj
  • bors
Elkészítése:

A gombát nagyobb kockákra vágjuk és egy kis olívaolajon addig pirítjuk, amíg a leve majdnem teljesen el nem fő. Majd egy kivajazott hőálló tálban szépen elterítjük.
A tojásokat a tejjel felverjük és ráöntjük a gombára.
Megszórjuk az aprított petrezselyemmel, a sóval és a borssal, majd rászórjuk a sajtot is.
200 °C fokos sütőben addig sütjük, amíg szépen megpirul.
Pirítóssal tálaljuk.

Megjegyzés:
A gombát helyettesíthejük akár vékony csíkokra vágott sonkával is.
De tovább turbózhatjuk, ha pár szelet paradicsomot is belesütünk a lepényünkbe!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése