2013. február 4., hétfő

Almás- mozzarellás pirítós



Hozzávalók:
(2 személyre)
  • 2 gombóc mozzarella (kb. 125 g/db)
  • 6 szelet kenyér
  • 1 db közepes savanykás alma
  • 6 szelet bacon
  • vaj
  • bors
Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 220 °C fokra.
A kenyér szeleteket megkenjük vajjal.
Az almát kicsumázzuk, majd vékonyan felkarikázzuk és ráhelyezzük a kenyérszeletekre.
A mozzarella gombóckat vékonyan felszeleteljük, a bacon szeleteket kettévágjuk és ezeket is szépen elrendezzük a kenyéren. Sózzuk, borsozzuk.
Kb. 12-15 perc alatt szépen megpirítjük őket.

Megjegyzés:
Egyszerű, gyors és nagyon finom vacsora. 

Készíthetjük diétásabb verzióban is, teljes kiörlésű kenyérrel és zsírszegény sonkával.

A recept forrása: Nők Lapja 2009. január 28-án megjelent száma.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése