Hozzávalók az alaptésztához:
- 50 dkg liszt
- 25 g élesztő
- 6 ek. olívaolaj
- 1 csipet cukor
- 1 ek. só
- 3,5 dl langyos víz
Az élesztőt (ennél a receptnél én 1 csomag instant por élesztőt használok), a cukrot, a sót, olívaolajat hozzáadjuk a langyos vízhez, kissé elkeverjük.
Majd ezt a keveréket hozzáadjuk a liszthez és jó alaposan átdolgozzuk a tésztát. Szép fényes és "ruganyos" tésztát kell kapnunk.
Fóliával lefedjük és 20 percig a hűtőben pihentetjük.
Majd egy kiolajozott tepsin szépen kinyújtogatjuk a tésztánkat, villával megszurkáljuk és jöhet rá a feltét, ki milyet szeret...
200 °C fokos sütőben kb. 30 percet sütjük.
Megjegyzés:
Azért szeretem ezt a receptet, mert nagyon könnyű és omlós tésztája van a pizzának.
A képen szereplő pizza három különböző feltéttel készült:
- aszalt paradicsomos, mozzarellás;
- sonkás, házi sajtos;
- házi kolbászos, házi sajtos.
A tésztát én konzerv sűrített paradicsommal szoktam megkenni, majd jó alaposan megszórom pizza fűszerkeverékkel.
A recept forrása: Lajos Mari rovata, Nők Lapja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése