2013. február 7., csütörtök

Tarjás egytálétel

  Hozzávalók:
  • 4 szép nagy szelet tarja
  • 4-6 szelet húsos szalonna
  • 1 kg burgonya
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • köménymag
  • bors
Elkészítése:

A burgonyát és a hagymát meghámozzuk és kb. fél cm vastag karikákra vágjuk, majd egy kiolajozott tepsibe szépen elterítjük. Sózzuk, borsozzuk.
A tarja szeleteket szintén sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménymaggal és a vékony szeletekre felvágott fokhagymával. Ezután a bevagdosott szalonnával együtt szépen elrendezzük a hagymás-burgonyás ágyon.
Alufóliával lefedjük és kb. 180 °C fokos sütőben a fólia alatt, majd a fólia nélkül is 1-1 órát sütjük.

Megjegyzés:
Nagyon finom és tartalmas ebéd lehet belőle!
Nagy előnye, hogy már előző este össze lehet állítani és másnap már csak sütni kell.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése