Hozzávalók:
- a tésztához:
- 3 tojás
- 3 ek. méz
- 15 dkg kristálycukor
- 50 dkg liszt
- 2 ek. kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg margarin
- 2 csomag vaníliás puding
- 2 csomag puncs ízű puding
- 5-5 dl l tej
- 4-4 ek. kristálycukor
- 20-20 dkg maragrin
- 15 dkg tortabevonó étcsoki
- 2 ek. olaj
- 2 ek. víz
A tészta hozzávalói közül a tojásokat, a margarint, a mézet és a cukrot vízgőz felett simára keverjük (ügyeljünk arra, hogy a tojások ne főjenek meg). Amikor ez megvan, hozzáadjuk a sütőporrral és a kakaóporral elkevert lisztet is és jó alaposan összedolgozzuk. (Először célszerű egy kanál segítségével keverni a masszát, aztán gyúrjuk.)
A tésztánkat elosztjuk 3 egyenlő részre és 3-4 mm-es lapokra kinyújtjuk. Sütőpapírral bélelt, 180 °C fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt egyenként kisütjük a kakaós lapokat, majd hagyjuk teljesen kihűlni őket.
Amíg a tésztalapok sülnek-hűlnek, addig elkészítjük a krémet a következő módon:
A 2 csomag vaníliás pudingból, a 4 ek. cukorból és az 5 dl tejből (amiket előzőleg simára kevertünk) sűrű krémet főzünk. Ha teljesen kihűlt, akkor egy robotgép segítségével jó alaposan elkeverjük benne a felkockácott 20 dkg margarint is.
Ugyanígy járunk el a puncs ízű krémmel is.
Amikor ezekkel megvagyunk, akkor jöhet az összeállítás.
Az első lapra a puncs ízű krémet, a második lapra a vaníliás krémet kenjük el szép egyenletesen.
Végül a harmadik lapra jöhet a kakaós bevonat, amit szintén vízgőz felett készítsünk el a fent leírt mennyiségek alapján.
Hűtőben hagyjuk kicsit dermedni, összeérni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése