2013. február 23., szombat

Sajtos perec


Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin (szobahőmérsékletű)
  • 20 dkg reszelt trappista
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1 csapott ek. só
  • 1 szalalkáli
+ a tetejére egy tojássárgája, sajt a szóráshoz

Elkészítése:

A hozzávalókat jó alaposan összedolgozzuk, majd a tésztánkat 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük pihenni.
Lisztezett deszkán kb. 3-5 mm vastagra kinyújtuk és kiszaggatjuk. 
A pereceket lekenjük a tojássárgájával (amit előzőleg egy kevés vízzel jól kikeverünk), majd megszórjuk a reszelt sajttal.
200 °C fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt pirosra sütjük őket.

Megjegyzés:
Akinek nincsen perec alakú szaggatója, az nyugodtan szagassa kerek alakú pogácsa szaggatóval/kispohárral a tésztát.
A sajt helyett/mellett köménymaggal is megszórhatjuk. 
Másnap is nagyon puha és finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése