Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin (szobahőmérsékletű)
- 20 dkg reszelt trappista
- 2 dl tejföl
- 1 tojás
- 1 csapott ek. só
- 1 szalalkáli
Elkészítése:
A hozzávalókat jó alaposan összedolgozzuk, majd a tésztánkat 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük pihenni.
Lisztezett deszkán kb. 3-5 mm vastagra kinyújtuk és kiszaggatjuk.
A pereceket lekenjük a tojássárgájával (amit előzőleg egy kevés vízzel jól kikeverünk), majd megszórjuk a reszelt sajttal.
200 °C fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt pirosra sütjük őket.
Megjegyzés:
Akinek nincsen perec alakú szaggatója, az nyugodtan szagassa kerek alakú pogácsa szaggatóval/kispohárral a tésztát.
A sajt helyett/mellett köménymaggal is megszórhatjuk.
Másnap is nagyon puha és finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése