Hozzávalók:
- 55 dkg liszt
- 20 dkg darált töpörtyű
- 3 dkg friss élesztő
- 10 dkg szobahőmérsékletű vaj
- 3 dl kefír
- 1 púpos teáskanál pirospaprika
- 1 tk. só
- csipetnyi bors
- 2 tojás
A liszthez hozzámorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a töpörtyűt, vajat, kefírt, pirospaprikát, sót, borsot, egy egész tojást és egy tojásfehérjét.
Jó alaposan összedolgozzuk, majd meleg helyen bő 1 órát pihentetjük.
Ezután kicsit még átdolgozzuk, majd alaposan belisztezett deszkán kb. kisujjnyi vastagra kinyújtjuk, beirdaljuk, majd kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket (figyelem: sütés közben tovább növekednek), a tetejüket lekenjük a maradék - felvert - tojássárgájával és még fél órát pihentetjük.
190 °C fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük.
Megjegyzés:
Nekem ebből a mennyiségből 75 darab pogácsa jött ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése