2013. február 9., szombat

Egyszerű töpörtyűs pogi


Hozzávalók:
  • 55 dkg liszt
  • 20 dkg darált töpörtyű
  • 3 dkg friss élesztő
  • 10 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 3 dl kefír
  • 1 púpos teáskanál pirospaprika
  • 1 tk. só
  • csipetnyi bors
  • 2 tojás
Elkészítése:

A liszthez hozzámorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a töpörtyűt, vajat, kefírt, pirospaprikát, sót, borsot, egy egész tojást és egy tojásfehérjét.
Jó alaposan összedolgozzuk, majd meleg helyen bő 1 órát pihentetjük.
Ezután kicsit még átdolgozzuk, majd alaposan belisztezett deszkán kb. kisujjnyi vastagra kinyújtjuk, beirdaljuk, majd kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket (figyelem: sütés közben tovább növekednek), a tetejüket lekenjük a maradék - felvert - tojássárgájával és még fél órát pihentetjük.
190 °C fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük.

Megjegyzés:
Nekem ebből a mennyiségből 75 darab pogácsa jött ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése