2013. február 8., péntek

Házi narancslekvár

 Hozzávalók:
  • kb. 6 db szép nagy narancs 
  • fél liter 100%-os narancslé
  • 35 dkg barna cukor 
  • 1 tasak dzsemfix
  • 6-8 szegfűszeg
  • kb. 1 kk. őrölt fahéj
Elkészítése:

A narancsokat forró vízben jó alaposan megmossuk, majd megszárítjuk. 
Krumplihámozóval levágjuk a narancsszínű héjukat, majd nagyon vékony csíkokra felaprítjuk.
Forró vízben főzzük a héjat 5 percig, majd szűrjük le.
Ezidő alatt a narancsokból a hártyák közül kivágjuk a narancshúst, majd felkockázzuk.
A visszamaradó hártyás részből kifacsarjuk a narancsok maradék levét is.
Ezután az összes hozzávalót összekeverjük, felforraljuk, majd  lassú tűzön 15 percig főzzük. Végül belekeverjük a dzsemfixet is, és további 2 percig főzzük.
Egy melegvizes tálba beleállítjuk a tisztára mosott, száraz üvegeket, majd beletöltjük a lekvárt. Lezárjuk őket és 5 percig fejtetőre állítva pihentetjük.

Megjegyzés:
Nekem ezzel a mennyiséggel 6 db 2 dl-es kis befőttes üvegeket sikerült megtöltenem.
Szépen feldíszitve ajándékba adtam őket.

A recept eredeti változata : Nők Lapja Advent 2012. november-december



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése