- kb. 6 db szép nagy narancs
- fél liter 100%-os narancslé
- 35 dkg barna cukor
- 1 tasak dzsemfix
- 6-8 szegfűszeg
- kb. 1 kk. őrölt fahéj
A narancsokat forró vízben jó alaposan megmossuk, majd megszárítjuk.
Krumplihámozóval levágjuk a narancsszínű héjukat, majd nagyon vékony csíkokra felaprítjuk.
Forró vízben főzzük a héjat 5 percig, majd szűrjük le.
Ezidő alatt a narancsokból a hártyák közül kivágjuk a narancshúst, majd felkockázzuk.
A visszamaradó hártyás részből kifacsarjuk a narancsok maradék levét is.
Ezután az összes hozzávalót összekeverjük, felforraljuk, majd lassú tűzön 15 percig főzzük. Végül belekeverjük a dzsemfixet is, és további 2 percig főzzük.
Egy melegvizes tálba beleállítjuk a tisztára mosott, száraz üvegeket, majd beletöltjük a lekvárt. Lezárjuk őket és 5 percig fejtetőre állítva pihentetjük.
Megjegyzés:
Nekem ezzel a mennyiséggel 6 db 2 dl-es kis befőttes üvegeket sikerült megtöltenem.
Szépen feldíszitve ajándékba adtam őket.
A recept eredeti változata : Nők Lapja Advent 2012. november-december
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése