2013. február 22., péntek

Banánnal és eperrel töltött kókusztejes palacsinta

 Hozzávalók:
  • 4 dl kókusztej
  • 1 dl ásványvíz
  • 1 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 2 ek. cukor
  • 2 tk. sütőpor
  • mogyorónyi vaj
  • 1 banán
  • kb. 10 szem eper
Elkészítése:

A tojást a cukorral elkeverjük, majd hozzáadunk 2,5 dl kókusztejet és az ásványvizet. 
A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tojásos masszához és jó alaposan kikeverjük.
Az így elkészült palacsintatésztánkat jó fél órát pihentetjük. 
Az enyhén kivajazott palacsinta sütőbe  kis halmokat kanalazunk/merünk és szép pirosra sütjük a palacsinta mindkét oldalát.
A palacsintákat a felszeletelt eperrel és banánnal rétegezzük, majd meglocsoljuk a maradék kókusztejjel.
(Egy adaghoz én 4 db palacsintát használtam fel.)

Megjegyzés:
Ha túl folyósnak találnánk a tésztát, akkor keverjünk hozzá még lisztet. Ha pedig túl hígnak, akkor még egy kis ásványvizet.
Én egy tartalmas leves mellé "másodikként" kínáltam. Nagyon finom!!! :-)

Az eredeti recept forrása:
http://www.nlcafe.hu/eletmod/20130221/palacsinta-tej-nelkul-recept/#step1


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése