- 4 dl kókusztej
- 1 dl ásványvíz
- 1 tojás
- 10 dkg liszt
- 2 ek. cukor
- 2 tk. sütőpor
- mogyorónyi vaj
- 1 banán
- kb. 10 szem eper
A tojást a cukorral elkeverjük, majd hozzáadunk 2,5 dl kókusztejet és az ásványvizet.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tojásos masszához és jó alaposan kikeverjük.
Az így elkészült palacsintatésztánkat jó fél órát pihentetjük.
Az enyhén kivajazott palacsinta sütőbe kis halmokat kanalazunk/merünk és szép pirosra sütjük a palacsinta mindkét oldalát.
A palacsintákat a felszeletelt eperrel és banánnal rétegezzük, majd meglocsoljuk a maradék kókusztejjel.
(Egy adaghoz én 4 db palacsintát használtam fel.)
Megjegyzés:
Ha túl folyósnak találnánk a tésztát, akkor keverjünk hozzá még lisztet. Ha pedig túl hígnak, akkor még egy kis ásványvizet.
Én egy tartalmas leves mellé "másodikként" kínáltam. Nagyon finom!!! :-)
Az eredeti recept forrása:
http://www.nlcafe.hu/eletmod/20130221/palacsinta-tej-nelkul-recept/#step1
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése