Hozzávalók:
- 20 dkg teljes kiörlésű búzaliszt
- 5 ek. méz
- 1 tk. sütőpor
- 5 dkg zabpehely
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 7 dkg vaj
- 20 dkg aszalt gyümölcs, dió vegyesen
A sütőt előmelegítjük 190° C fokra.
A muffinsütő formánkat kibéleljük a muffin kapszlikkal.
Az aszalt gyümiket (nálam: aszalt szilva, barack) és a diót apróra vágjuk.
Külön-külön elkeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat is, majd összekeverjük őket.
Két kanál segítségével eloszlatjuk a masszánkat a kapszlikban.
30 perc alatt - tűpróbáig - készre sütjük őket.
Megjegyzés:
Egy jó pohár tejjel nagyon finom, egészséges és tartalmas reggeli lehet belőle!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése