2013. február 14., csütörtök

Aszalt gyümölcsös muffin reggelire



Hozzávalók:
  • 20 dkg teljes kiörlésű búzaliszt
  • 5 ek. méz
  • 1 tk. sütőpor
  • 5 dkg zabpehely
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 7 dkg vaj
  • 20 dkg aszalt gyümölcs, dió vegyesen
Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 190° C fokra.
A muffinsütő formánkat kibéleljük a muffin kapszlikkal.
Az aszalt gyümiket (nálam: aszalt szilva, barack) és a diót apróra vágjuk.
Külön-külön elkeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat is, majd összekeverjük őket.
Két kanál segítségével eloszlatjuk a masszánkat a kapszlikban.
30 perc alatt - tűpróbáig - készre sütjük őket.

Megjegyzés:
Egy jó pohár tejjel nagyon finom, egészséges és tartalmas reggeli lehet belőle!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése