2013. február 16., szombat

Spenótos galuska juhtúróval

 Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 225 g felolvasztott spenót
  • 2,5 dl víz
  • 2 tojás
  • 15 dkg juhtúró
  • 3 púpos ek. tejföl
  • bors
  • olívaolaj
Elkészítése:

A galuska kifőzéséhez vizet forralunk, kissé megsózzuk.
A lisztből, a spenótból, a tojásokból és a vízből galuska állagú tésztát keverünk, majd a forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Miután feljöttek a víz felszínére még kb. 5 percig főzzük. Leszűrjük, és egy kis olívaolajjal átforgatjuk.
A juhtúrót a tejföllel és egy kis borssal kikeverjük, majd meglocsoljuk vele a spenótos galuskánkat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése