2013. február 18., hétfő

A világ legfinomabb csokitortája

 Hozzávalók
- a piskótához:
  • 6 tojás (nagyobb méretűek)
  • 6 púpos ek. liszt
  • 6 ek. cukor
  • 2 ek. kakaópor
  • fél csg sütőpor
  • 3 ek. víz
- a krémhez:
  • 3 tojás
  • 6 ek. cukor
  • 3 ek. kakaópor
  • fél dl tej
  • 1 tk. rumaroma
  • 25 dkg Rama
- tetejére:
  • 20 dkg tortabevonó étcsoki
  • 2 ek. víz
  • 1 ek. olaj
Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 °C fokra. 
A lisztet elkeverjük a kakóporral és a sütőporral.
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéhez hozzáadjuk a vizet, majd a cukorral (fokozatosan adagoljuk hozzá) kemény habbá verjük.
A felvert habhoz nagyon óvatosan hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd a lisztes keverékünket is.
A masszánkat beleöntjük egy kiolajozott, kilisztezett kerek tortaformába, majd kb. 25 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.

Közben a krém hozzávalóit - a Rama kivételével - vízgőz felett addig kevergetjük, amíg az be nem sűrűsödik. Ha kihűlt, hozzákeverjük a Rama-t is.
A piskótánkat óvatosan kettévágjuk, majd megtöltjük a krém felével, a másik felével pedig bevonjuk a tortánkat (egy kis krémet hagyjunk a diszítéshez is).

A tortabevonó étcsokit egy edényben összetördeljük, hozzáadjuk a vizet és az olajat (vaj is lehet), majd szintén vízgőz felett megolvasztjuk. Végül bevonjuk vele a tortánkat.
Hagyjuk megdermedni. Ezután diszíthetjük tovább.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése