- a piskótához:
- 6 tojás (nagyobb méretűek)
- 6 púpos ek. liszt
- 6 ek. cukor
- 2 ek. kakaópor
- fél csg sütőpor
- 3 ek. víz
- 3 tojás
- 6 ek. cukor
- 3 ek. kakaópor
- fél dl tej
- 1 tk. rumaroma
- 25 dkg Rama
- 20 dkg tortabevonó étcsoki
- 2 ek. víz
- 1 ek. olaj
A sütőt előmelegítjük 180 °C fokra.
A lisztet elkeverjük a kakóporral és a sütőporral.
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéhez hozzáadjuk a vizet, majd a cukorral (fokozatosan adagoljuk hozzá) kemény habbá verjük.
A felvert habhoz nagyon óvatosan hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd a lisztes keverékünket is.
A masszánkat beleöntjük egy kiolajozott, kilisztezett kerek tortaformába, majd kb. 25 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Közben a krém hozzávalóit - a Rama kivételével - vízgőz felett addig kevergetjük, amíg az be nem sűrűsödik. Ha kihűlt, hozzákeverjük a Rama-t is.
A piskótánkat óvatosan kettévágjuk, majd megtöltjük a krém felével, a másik felével pedig bevonjuk a tortánkat (egy kis krémet hagyjunk a diszítéshez is).
A tortabevonó étcsokit egy edényben összetördeljük, hozzáadjuk a vizet és az olajat (vaj is lehet), majd szintén vízgőz felett megolvasztjuk. Végül bevonjuk vele a tortánkat.
Hagyjuk megdermedni. Ezután diszíthetjük tovább.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése