2013. február 27., szerda

A tökéletes knédli

 Hozzávalók (4 személyre):
  • 50 dkg fehérliszt
  • 3 dl tej
  • 1 csg instant porélesztő (7 g)
  • 2 kk. só
  • 1 dl olaj
Elkészítése:

A hozzávalókat jó alaposan összedolgozzuk, dagasztjuk.
A tésztát egy konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük. Majd 4 részre osztjuk és kis bucikat formázunk belőle.

Én a gőzöléséhez az alábbi technikát alkalmazom:
Nagyobb hipermarketekben lehet kapni az alábbi eszközt  - azt hiszem zöldségpároló/gyümölcspároló vagy valami ilyesmi a hivatalos neve. De tökéletesen alkalmas tészta gőzölésére is!
Én ezt szoktam egy nagyobb lábasba belállítani, aminek az aljára vizet engedek, de úgy, hogy az alját ne érje el a víz, mert különben "szöttyös" lesz a tésztánk. Jó alaposan ki kell olajozni és akkor ne fog leragadni a knédli.
Szóval beleállítom a lábasba és amikor a víz már forr, akkor belerakok 2 db bucit, lefedem és 25 percig takarék lángon gőzölöm a tésztát.

Íme néhány kép az eszközről és a gyakorlati alkalmazásáról:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése