Hozzávalók:
- 200 g babapiskóta
- 500 g mascarpone
- 150 g eperdzsem
- 200 g eper
- 3 citrom
- 1 ek. méz
A mascarponét 1 citrom levével és reszelt héjával, valamint a mézzel jó alaposan kikeverjük/habosítjuk.
A másik két citrom levét kifacsarjuk, az epreket megmossuk és felszeleteljük.
Jöhet a rétegezés... Egy közepes méretű tálba először lerakunk egy sor - a kifacsart citromlében enyhén megforgatott - babapiskótát. Erre rákenjük a mascarpone krémünk felét. Erre jöhet az eperdzsem fele, amit szintén szépen elegyengetünk. Végül jöhet a felszeletelt eper. Majd újra babapiskóta, krém, dzsem, eper.
A hűtőbe tesszük 5-6 órára (legjobb, ha egy éjszakát hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek).
Megjegyzés:
Az 1 ek. méznél több édesítő semmiképpen sem kell bele! Ennél a desszertnél elsősorban a citromot akartam hangsúlyozni, valamint az eperdzsem is eléggé édes ahhoz, hogy ne kelljen bele plusz cukor, vagy méz.
Nagyon könnyű és frissítő desszert!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése