Nagyon szeretjük a gombát... A tésztás ételeket meg aztán főleg!
Nálunk ez az egyszerű és nagyon gyors étel is tökéletesen megfelel vasárnapi ebédnek.
A fogyókúrára való tekintettel kétféle tésztával készítettem el (hagyományos spagetti tésztából, és teljes kiörlésű durumlisztből készült spagetti tésztából).
Hozzávalók:
- 500 g csiperke gomba
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 200 ml főzőtejszín
- szárított kakukkfű
- só
- bors
- olívaolaj
- spagetti tészta
- reszelt parmezán a tetejére
A hagymát apró, míg a gombát nagyobb kockákra felaprítjuk, majd kevés olívaoljaon elkezdjük őket pirítani. Miután a gomba nagyjából kiengedte a levét, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a szárított kakukkfűvel és hozzáadjuk a tejszínt. Pár percig forraljuk.
Kifőtt spagetti tésztát adunk hozzá és tálaláskor megszórjuk egy kevés parmezánnal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése