2013. március 17., vasárnap

Mennyei gombás spagetti

Nagyon szeretjük a gombát... A tésztás ételeket meg aztán főleg! 
Nálunk ez az egyszerű és nagyon gyors étel is tökéletesen megfelel vasárnapi ebédnek.
A fogyókúrára való tekintettel kétféle tésztával készítettem el (hagyományos spagetti tésztából, és teljes kiörlésű durumlisztből készült spagetti tésztából). 

Hozzávalók:
  • 500 g csiperke gomba
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 200 ml főzőtejszín
  • szárított kakukkfű 
  • bors
  • olívaolaj
  • spagetti tészta
  • reszelt parmezán a tetejére
Elkészítése:

A hagymát apró, míg a gombát nagyobb kockákra felaprítjuk, majd kevés olívaoljaon elkezdjük őket pirítani. Miután a gomba nagyjából kiengedte a levét, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a szárított kakukkfűvel és hozzáadjuk a tejszínt. Pár percig forraljuk.
Kifőtt spagetti tésztát adunk hozzá és tálaláskor megszórjuk egy kevés parmezánnal.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése