2013. március 27., szerda

"Csupacsoki" muffin

Tegnap már jelentkeztek az elvonási tüneteim, hogy napok óta nem sütöttem semmit.
A muffin azért jó, mert nagyon sokféleképpen lehet variálni és az uramnak tökéletesen megfelel reggelire. Ezért gyorsan összedobtam egy jó kis csokis muffint. (Sajnos én nem ehetek belőle... De erős vagyok és kibírom...)
A recept nagyon egyszerű, gyorsan elkészül és akár tovább is variálható! Akinek van kedve tovább fokozhatja az élvezeteket, ha pl. frissen felvert tejszínhabot is ken a tetejükre, vagy egy kicsi felmelegített lekvárral keni le a muffinok tetejét.


Hozzávalók:
  • 10 dkg csoki (nálam 50-80 %-osig vegyesen került bele)
  • 15 dkg vaj (margarin is lehet)
  • 15 dkg barna cukor
  • 2 tojás
  • kb. 2 tk. rumaroma
  • 5 ek. tejszín (tejjel is helyettesíthető)
  • 14 dkg liszt
  • 3 ek. kakaópor
  • 1 púpos tk. sütőpor
Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 ° C fokra.
A csokit apróra vágjuk, majd a felhasználásáig félretesszük.
A vajat/margarint a cukorral, a tojásokkal, a tejszínnel (tejjel) és a rumaromával habosra keverjük.
A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a sütőporral, majd fokozatosan a tojásos keverékhez adagoljuk. 
Beleforgatjuk a csokidarabkákat is.
Egy muffin sütő tepsit kapszlikkal kibélelünk (kapszli hiányában kivajazzuk, kilisztezzük a mélyedéseket), majd 2 kanál segítségével egyenlően elosztogatjuk benne a masszát.
Kb. 30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrízzük.)

Megjegyzés:
Legjobb, ha a tepsiben hagyjuk a muffinokat kihűlni. Akkor biztosan nagyon szépen lehúzható majd róluk a kapszli.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése