2013. március 3., vasárnap

Szójaszószos pirított zöldségek sertéskarajjal

 Hozzávalók (2 személyre)
- a pirított zöldséghez:
  • 50 dkg csiperke
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 kisebb zsenge cukkini
  • 3 közepes méretű répa
  • bors
  • 3 ek. szójaszósz
  • olíaolaj
- húshoz:
  • 4-5 szelet karaj (kisebb méretűek)
  • grill fűszersó
  • olívaolaj
Elkészítése:

A csiperkéről lehúzkodjuk a héját (ez nem szükséges, de én inkább így szoktam), a hagymákat és a répákat meghámozzuk, a cukkinik végeit levágjuk. Kicsit mossuk át a zöldségeket.
Ezután valamennyi zöldséget nagyobb darabokra felszeleteljük.
Egy nagyobb méretű felmelegített serpenyőbe kevés (kb. 2-3 ek.) olívaolajat öntünk és elkezdjük pirítani a zöldségeket. Először a hagymát és a répát, hogy kicsit karamellizálódjanak. Majd kb. 3-4 perc után hozzáadjuk a gombát és a cukkinit is. Hagyjuk, hogy elfőjjék a levüket, majd sózzuk, borsozzuk. Mikor már majdnem teljesen megpuhultak, hozzáadjuk a szójaszószt és alaposan átforgatjuk benne a zöldségeket.
Szedjük ki egy edénybe az elkészült zöldségeket, mert a húst is ebben a serpenyőben készítjük el.

A karaj szeleteket kicsit ellapogatjuk - nem szükséges klopfolni -, majd alaposan bedörzsöljük őket a grill fűszersóval. 
Az edényt, amiben a húst sütöttük kicsit törölgessük ki egy papírtörlővel, de ne teljesen. Hozzáadunk 1-2 ek. olívaolajat és a húsok mindkét oldalát szép pirosra sütjük benne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése