2013. március 11., hétfő

Natúr sertéskaraj vajban sült burgonya karikákkal, joghurtos kéksajtos mártással

Hozzávalók (2 személyre):
  • 4 szelet karaj
  • kb. 60 dkg burgonya
  • 300 g natúr joghurt
  • kb. 5-10 dkg kéksajt
  • 2-3 szál újhagyma
  • grill fűszersó
  • bors
  • vaj
  • olívaolaj
Elkészítése:

A burgonyát (héjában) enyhén sós vízben feltesszük főni.

A karaj szeleteket folpack alatt enyhén kiklopfoljuk (éppen, hogy csak lazítsunk a húson). Ezután jó alaposan bedörzsöljük őket grill fűszersóval és betesszük a hűtőbe, amíg a burgonyánk fő és elkészítjük a mártást.

A mártáshoz a joghurtba belemorzsoljuk a kéksajtot, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd jó alaposan összekeverjük. Tálalásig ezt is félretesszük a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.

A karaj szeleteket egy serpenyőben 1-2 ek. olívaolajon szépen megpirítjuk, készre sütjük.

Amikor a burgonyánk teljesen megfőtt, meghámozzuk és kb. 1 cm vastagra felkarikázzuk. Sózzuk, borsozzuk és - abban a serpenyőben, amiben a húst sütöttük - kevés vajon mindkét oldalát megpirítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése