- 4 szelet karaj
- kb. 60 dkg burgonya
- 300 g natúr joghurt
- kb. 5-10 dkg kéksajt
- 2-3 szál újhagyma
- grill fűszersó
- só
- bors
- vaj
- olívaolaj
A burgonyát (héjában) enyhén sós vízben feltesszük főni.
A karaj szeleteket folpack alatt enyhén kiklopfoljuk (éppen, hogy csak lazítsunk a húson). Ezután jó alaposan bedörzsöljük őket grill fűszersóval és betesszük a hűtőbe, amíg a burgonyánk fő és elkészítjük a mártást.
A mártáshoz a joghurtba belemorzsoljuk a kéksajtot, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd jó alaposan összekeverjük. Tálalásig ezt is félretesszük a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
A karaj szeleteket egy serpenyőben 1-2 ek. olívaolajon szépen megpirítjuk, készre sütjük.
Amikor a burgonyánk teljesen megfőtt, meghámozzuk és kb. 1 cm vastagra felkarikázzuk. Sózzuk, borsozzuk és - abban a serpenyőben, amiben a húst sütöttük - kevés vajon mindkét oldalát megpirítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése