És akkor jöjjön a csokis meggyes keksz- szintén fogyisabb kivitelben...
Természetesen célszerű ezt is inkább a délelőtti órákban fogyasztani...
Hozzávalók:
- 180 g teljes kiörlésű búzaliszt
- 1 tk. sütőpor
- 75 g barnacukor/nyírfacukor
- 1 tasak bourbon vaníliás cukor
- 50 g Rama
- 1 db tojás
- 50 g étcsoki
- 150 g meggy (fagyasztott is lehet)
A sütőt előmelegítjuk kb. 180 ° C fokra.
Az étcsokit és a meggyet apróra vágjuk (ha fagyasztott meggyet használunk, akkor jó alaposan facsarjuk ki).
A sütőport elkeverjük a liszttel, majd az összes többi hozzávalót is hozzáadjuk és jó alaposan összedolgozzuk. (Előfordulhat, hogy több lisztet is felvesz.)
Ezután egy kanál segítségével kis halmokat rakunk a masszából egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Kb. 15-20 perc alatt készre sütjük a kekszeket.
Megjegyzés:
A kekszek elkészíthetők sima finomliszttel, és kristálycukorral is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése