2013. március 19., kedd

Fűszeres-hagymás édesburgonya grillezett karajjal

Tovább az egészséges életmód jegyében...
Régóta meg akartam már kóstolni az édesburgonyát, de eddig valahogy mindig elmaradt. Sokat olvastam már róla, hogy mennyire egészséges, gondoltam most végre kipróbálom. - Célszerű úgyis variálni/bővíteni a zöldség-gyümölcs repertoárt, különösen így fogyókúra idején. 
Az édesburgonyát sós és édes verzióban is el lehet készíteni. Nálunk most köretként szolgált a mai könnyű ebédnél.
Íme:




Hozzávalók (2 személyre)
- a fűszeres-hagymás édesburgonyához:
  • kb. 60-70 dkg édesburgonya
  • 1 jó nagy fej vöröshagyma
  • 1 db fokhagyma 
  • olívaolaj
  • bors
  • köménymag
  • kakukkfű
  • rozmaring
- a grillezett karajhoz:
  • 4 szelet sertéskaraj
  • grill fűszersó
  • olívaolaj
Elkészítése:

Az édesburgonyát és a hagymákat meghámozzuk. Az édesburgonyát és a vöröshagymát nagyobb csíkokra felszeleteljük. A fokhagymát gerezdjeire szedjük.
Egy kisebb méretű hőálló edénybe dobjuk az édesburgonyát és a hagymákat. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kevés köménymaggal, a kakukkfűvel és a rozmaringgal. Jó alaposan összeforgatjuk.
200 ° C fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

A karaj szeleteket kissé megklopfoljuk, majd jó alaposan bedörzsöljük mindkét oldalukat a fűszersóval.
Grillező serpenyőben (nem kötelező) kevés olívaolajon szép pirosra sütjük a hússzeleteket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése