Tovább az egészséges életmód jegyében...
Régóta meg akartam már kóstolni az édesburgonyát, de eddig valahogy mindig elmaradt. Sokat olvastam már róla, hogy mennyire egészséges, gondoltam most végre kipróbálom. - Célszerű úgyis variálni/bővíteni a zöldség-gyümölcs repertoárt, különösen így fogyókúra idején.
Az édesburgonyát sós és édes verzióban is el lehet készíteni. Nálunk most köretként szolgált a mai könnyű ebédnél.
Íme:
Hozzávalók (2 személyre)
- a fűszeres-hagymás édesburgonyához:
- kb. 60-70 dkg édesburgonya
- 1 jó nagy fej vöröshagyma
- 1 db fokhagyma
- olívaolaj
- só
- bors
- köménymag
- kakukkfű
- rozmaring
- 4 szelet sertéskaraj
- grill fűszersó
- olívaolaj
Az édesburgonyát és a hagymákat meghámozzuk. Az édesburgonyát és a vöröshagymát nagyobb csíkokra felszeleteljük. A fokhagymát gerezdjeire szedjük.
Egy kisebb méretű hőálló edénybe dobjuk az édesburgonyát és a hagymákat. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kevés köménymaggal, a kakukkfűvel és a rozmaringgal. Jó alaposan összeforgatjuk.
200 ° C fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
A karaj szeleteket kissé megklopfoljuk, majd jó alaposan bedörzsöljük mindkét oldalukat a fűszersóval.
Grillező serpenyőben (nem kötelező) kevés olívaolajon szép pirosra sütjük a hússzeleteket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése