2013. március 13., szerda

Lasagne, ahogy én készítem

Hozzávalók:
  • 50 dkg darált sertés/marhahús
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 350 g paradicsompüré
  • olívaolaj
  • bors
  • szárított bazsalikom, oregánó, rozmaring
  • 1 db chili paprika
  • 12-15 db lasagne tészta 
  • 15 dkg sajt
Elkészítése:

A hagymát apróra felkockázzuk, majd olívaolajon üvegesre pirítjuk.
Rádobjuk a darált sertés/marhahúst és addig pirítjuk, amíg a leve teljesen elfő, sózzuk, borsozzuk.
Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, ízlés szerint a szárított fűszereket és az felkarikázott chilit. Még pár percig forraljuk.
Egy kb. 20x25 cm-es tűzálló edényt enyhén kikenjük olívaolajjal, majd jöhet a rétegezés.
Először a lasagne tészta, majd a ragu 1/4-e, amit szépen elterítünk a tésztán, majd ismét tészta, aztán ragu... 
Végül az utolsó réteg ragura ráreszeljük a sajtot.
180 °C fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése