- 2 db pangasius halfilé
- 4-5 db közepes méretű sárgarépa
- fél citrom leve
- olívaolaj
- aprított petrezselyem
- só
- bors
Egy kisebb méretű fazékban vizet forralunk. A sárgarépákat megpucoljuk, majd nagyon vékonyan felszeleteljük őket, hogy szép répa 'szalagokat' kapjunk. (A legjobb zöldséghámozóval végezni ezt a műveletet.)
Amikor forr a víz, beledobjuk a répa szalagjainkat és kb. 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük.
A leszűrt répára ráfacsarjuk a citrom levét, meglocsoljuk pár csepp olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.
A halfiléket (nálam fagyasztott filé volt) kevés olívaolajon grillező serpenyőben megsütjük, közben sózzuk, borsozzuk. Végül meglocsoljuk pár csepp citromlével is.
Főtt rizst tálalunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése