2013. március 6., szerda

Pangasius halfilé citromos-olívás répa szalagokkal

Hozzávalók (2 személyre):
  • 2 db pangasius halfilé 
  • 4-5 db közepes méretű sárgarépa
  • fél citrom leve
  • olívaolaj
  • aprított petrezselyem
  • bors
Elkészítése:

Egy kisebb méretű fazékban vizet forralunk. A sárgarépákat megpucoljuk, majd nagyon vékonyan felszeleteljük őket, hogy szép répa 'szalagokat' kapjunk. (A legjobb zöldséghámozóval végezni ezt a műveletet.)
Amikor forr a víz, beledobjuk a répa szalagjainkat és kb. 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük.
A leszűrt répára ráfacsarjuk a citrom levét, meglocsoljuk pár csepp olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a felaprított petrezselyemmel. 

A halfiléket (nálam fagyasztott filé volt) kevés olívaolajon grillező serpenyőben megsütjük, közben sózzuk, borsozzuk. Végül meglocsoljuk pár csepp citromlével is.

Főtt rizst tálalunk hozzá.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése