2013. március 16., szombat

Sajtos perec 2.

Szerintem valami van a levegőben... Vagy "csak" a tavaszi fáradtság, de ma valahogy semmihez nincsen kedvem. Na jó, kivéve persze a sütést...
Még születésnapomra kaptam egy nagyon kedves kolléganőmtől - azt hiszem mondhatom, hogy barátnőmtől -, Adritól egy igazán jó perec alakú kiszúrót.  Eljött az ideje, hogy most végre kipróbáljam. 
Sajnos én most nem ehetek belőle, de ez nem gond, mert azért van rá közönség... 

Hozzávalók (kb. 64 darabhoz):
  • 30 dkg liszt
  • 13 dkg reszelt trappista sajt
  • 15 dkg (szobahőmérsékletű) Rama
  • 1 tojássárgája
  • 85 g tejföl
  • 1,5 tk. só
  • 1 kk. szódabikarbóna
+ a tetejére 1 tojás, 5 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, majd a többi alapanyagot is hozzáadva jó alaposan összedolgozzuk. Az így elkészült tésztát 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
A sütőt előmelegítjük 200 ° C fokra.
A tésztát kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk, majd a perec alakú lyukasztóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, majd a tetjüket lekenjük a felvert tojással és megszórjuk a reszelt sajttal. 
Kb. 15 perc alatt készre sütjük őket.

Megjegyzés:
Recept forrása: http://www.nosalty.hu/recept/sajtos-perec

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése