2013. március 13., szerda

Lasagne diétás verzióban

Nincs mese, most már tényleg fogyókúráznom kell... Mindjárt itt van a nyár és elhatároztam, hogy addigra vissza kell nyernem a régi formámat - ami sajnos jópár kiló leadását jelenti.
Ma az uramnak lasagne-t készítettem, mivel nagy tésztaimádó. Magamnak pedig elkészítettem a lasagne tészta nélküli, zöldséges változatát, persze sajt nélkül...
Nagyon finom lett, és annyira a tészta sem hiányzott belőle... Na jó, csak egy kicsit. De mindent a cél érdekében!


Hozzávalók:
  • 50 dkg darált sertés/marhahús
  • 1 db közepes méretű padlizsán
  • 1 db kisebb méretű cukkini
  • 1 db nagyobb fej vöröshagyma
  • 350 g paradicsompüré
  • olívaolaj
  • bors
  • készen kapható Toszkán fűszerkeverék (helyettesíthető szárított rozmaring, bazsalikom, oregánó, stb. keverékével)
  • 2 ek. zsírszegény tejföl
Elkészítése:

A padlizsánt és a cukkinit kb. fél cm vastagra felkarikázzuk, majd olívaolajon egy kicsit megpirítjuk őket, majd kivesszük az edényből és az összeállításig félretesszük.
A hagymát apró kockákra vágjuk, olívaolajon egy kicsit megpároljuk, majd hozzáadjuk a darálthúst és addig pirítjük, amíg a hús leve teljesen elfő. Sózzuk, borsozzuk. 
Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét és a fűszerkeveréket, majd pár percig forraljuk.
Egy kisebb méretű tűzálló tálat kikenünk olívával, majd belerétegezzük a húst és a zöldségeket. 
Először egy sor padlizsán, majd a ragu fele, aztán a cukkini, aztán a ragu másik fele és végül még egy sor padlizsán.
Végezetül a padlizsán tetejét megkenjük a tejföllel.
180 °C fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése