2013. március 2., szombat

Vajas keksz

 Hozzávalók:
  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 20 dkg jó minőségű vaj
  • 9 dkg porcukor
  • 1 csg bourbon vaníliás cukor
  • 2 ek. cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:

Összekeverjük a kétféle lisztet, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd ezt a keveréket kettéosztjuk.
A keverék egyik feléhez hozzáadjuk a felolvasztott vaj felét, míg a másik feléhez hozzáadjuk a kakaóport és az olvasztott vaj másik felét. 
Mindkét masszát külön-külön alaposan összedolgozzuk és a két gombócot folpackba csomagolva kb. 15 percre a hűtőbe tesszük.
Enyhén lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk és tetszőleges formájúra kiszaggatjuk.
180 °C fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük a kekszeket.

Megjegyzés:
Ha a tésztánk, mikor kivettük a hűtőből kicsit morzsálódos lenne, akkor dolgozzuk még át egy kicsit, hogy a vaj olvadjon, így könnyebb lesz majd kinyújtani.

Ez a keksz sokáig eláll, de szerintem 1-2 nap alatt garantáltan elfogy!

A recept eredeti változata: Nők Lapja 2013/9. Február 27.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése