2013. január 31., csütörtök

Lekváros lángos

 
Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 3 tojás
  • 1/2 l langyos tej
  • 6 dkg élesztő
  • 1,5 mokkáskanál só
  • házi baracklekvár
Elkészítése:

A hozzávalókat jó alaposan összedolgozzuk, bedagasztjuk 
Legalább 1 órát meleg helyen kelesztjük, majd gombócokat formálunk belőle, amiket szépen lángos formára kihúzogatunk.
Házi baracklekvárral tálaljuk.

Megjegyzés:

Ez az úgynevezett "tartós lángos" (kiolajozott zacskóban, hűtőben egy hétig is eltartható) receptje.
Én általában a fenti mennyiség feléből szoktam készíteni, mert abból is kijön vagy 8-10 db szép méretes lángos.
A hagyományos sajtos-tejfölös ízesítés helyett, mi házi baracklekvárral fogyasztjuk.
(Tudom, furcsának tűnhet - először én is csak pislogtam -, de ki kell próbálni! Tényleg nagyon finom így is!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése