Hozzávalók:
- 4 db tortilla lap (készen kapható)
- sűrített paradicsom
- 10 dkg sonka
- gomba (ízlés szerinti mennyiség, konzerv is lehet)
- kb. 15 dkg reszelt sajt
- pizza fűszer
Előmelegítjük a sütőt 200-220 °C fokra.
A tortilla lapokat megkenjük a sűrített paradicsommal (én laponként kb. 1 evőkanálnyit használok).
Ezután rászórjuk a vékony csíkokra felszeletelt sonkát és gombát és végül a reszelt sajtot is.
Legvégül meghintjük a pizza fűszerrel.
Kb. 12 perc alatt nagyon finom ropogósra sül.
Megjegyzés:
Természetesen más feltéttel is lehet készíteni, könnyen variálható, egyszerű és nagyon gyors vacsora.
Én 2 személyre összesen 4 tortilla lapot szoktam csinálni.
Próbáltam már úgy is, hogy paradicsompürét, friss gombát és házi sajtot szórtam rá és a hajtogatás helyett kis pizza szeletekre vágtam az elkészült "tortilla-t". Úgy is nagyon finom.
Ahhoz, hogy nagyon finom ropogós tésztát kapjunk fontos, hogy a tortilla-t forró tepsire (vagy pizzasütőre) helyezzük rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése