2013. január 27., vasárnap

Egyszerű sajtos korong

 
 
Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg Rama
  • 12,5 dkg trappista sajt
  • 12,5 dkg füstölt sajt
  • 1/2 tk. só
  • 1 tojás sárgája
  • 1 tk. tej
  • köménymag, lenmag

Elkészítése:
A kétféle sajtot lereszeljük. A lisztet, a vajat, a reszelt sajtokat és a sót alaposan összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagolva 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Előmelegítjük a sütőt 180-200 °C fokra. Kibéleljük a tepsit sütőpapírral. 
A tésztát kb. 0,5 cm vastagra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. Lekenjük a tejjel elkevert tojássárgájával és megszórjuk köménymaggal, lenmaggal.
Kb. 12-15 perc alatt pirosra sütjük a kis korongokat.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése