Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg Rama
- 12,5 dkg trappista sajt
- 12,5 dkg füstölt sajt
- 1/2 tk. só
- 1 tojás sárgája
- 1 tk. tej
- köménymag, lenmag
Elkészítése:
A kétféle sajtot lereszeljük. A lisztet, a vajat, a reszelt sajtokat és a sót alaposan összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagolva 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Előmelegítjük a sütőt 180-200 °C fokra. Kibéleljük a tepsit sütőpapírral.
A tésztát kb. 0,5 cm vastagra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. Lekenjük a tejjel elkevert tojássárgájával és megszórjuk köménymaggal, lenmaggal.
Kb. 12-15 perc alatt pirosra sütjük a kis korongokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése