2013. január 29., kedd

Márványsajtos gombás csirke



 
Hozzávalók:
  • 60 dkg csirkemell filé
  • 20 dkg konzerv gombafej
  • kb. 6 dl paradicsomlé
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • 1 ek. morzsolt zsálya
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 15 dkg márványsajt
  • só, bors
  • olívaolaj
Elkészítése:

A csirkemellet csíkokra/kockákra vágjuk. Kevés olívaolajon kicsit (fehéredésig) pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk.
Majd ezután hozzáadjuk a paradicsomlevet, a sűrített paradicsomot, a zsályát, a tejszínt és belemorzsoljuk a sajtot.
Addig főzzük, amíg a hús teljesen megfő. Időnként megkevergetjük. Kb. a főzési idő felénél hozzáadjuk a félbe vágott gombafejeket is.

Megjegyzés:

Ez az adag kb. 4 személynek bőven elegendő, mondjuk egy finom ebédnek.
Mi spagetti tésztával szoktuk enni, de akár rizzsel is el tudom képzelni. 
Nem egy szokványos ízvilág, de aki szereti a különlegesebb ízeket, ételeket, annak biztosan ízleni fog!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése