2013. október 17., csütörtök

Spenótos tészta tejszínes-gombás öntettel és parmezánnal...

Ez egy villámgyorsan elkészíthető tészta étel, ami akár ebédnek, akár vacsorának is tökéletesen megfelel.

Hozzávalók (2-3 főre):
  • 250-300 g spenótos tészta (készen kapható)
  • 500 g csiperke gomba
  • 300 ml főzőtejszín
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • bors
  • olívaolaj
  • parmezán 
Elkészítése:

A gombát megpucoljuk és nagyobb szeletekre felvágjuk. A hagymákat összeaprítjuk és kevés olívaolajon elkezdjük párolni. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, majd miután a levét elfőtte felöntjük a tejszínnel, hagyjuk kicsit főni, majd egyet forralunk rajta és kész.
A spenótos tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, kicsit átmossuk hideg vízzel, majd miután teljesen lecsöpögött összeforgatjuk a mártással.
Frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése