Ez egy villámgyorsan elkészíthető tészta étel, ami akár ebédnek, akár vacsorának is tökéletesen megfelel.
Hozzávalók (2-3 főre):
- 250-300 g spenótos tészta (készen kapható)
- 500 g csiperke gomba
- 300 ml főzőtejszín
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olívaolaj
- parmezán
A gombát megpucoljuk és nagyobb szeletekre felvágjuk. A hagymákat összeaprítjuk és kevés olívaolajon elkezdjük párolni. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, majd miután a levét elfőtte felöntjük a tejszínnel, hagyjuk kicsit főni, majd egyet forralunk rajta és kész.
A spenótos tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, kicsit átmossuk hideg vízzel, majd miután teljesen lecsöpögött összeforgatjuk a mártással.
Frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése