2013. október 27., vasárnap

Almás-hagymás csirkemáj

Ez az egyik nagy kedvencem... 
Annyira finom, és köretet sem igényel. Amolyan "egytálétel".
Ha valaki kicsit mégis tartalmasabbá akarja tenni, akkor persze lehet mellé adni főtt/sült burgonyát, és/vagy friss salátát. De önmagában is garantáltan finom (és így az egészséges életmódba is tökéletesen belefér)!

Hozzávalók (2 személyre):
  • 30 dkg csirkemáj
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 3-4 savanykás alma
  • bors
  • olívaolaj
Elkészítése:

A csirkemájat megmossuk (a felesleges részeket eltávolítjuk).
A hagymát és az almát vékony szeletekre vágjuk.
Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk, majd rádobjuk a hagymát és kicsit pároljuk. Ezután hozzáadjuk a májat is, kicsit összeforgatjuk, pirítjuk. Végül jöhetnek az almaszeletek is. Az egészet szépen összeforgatjuk és megpirítjuk. A legvégén sózzuk, borsozzuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése