2013. október 26., szombat

Fűszeres sült tök

A sütőtököt nem csak édesen, hanem sós verzióban is érdemes sokat fogyasztani! 
Ez a fűszeres sült tök akár önmagában, akár köretként is megállja a helyét! Nagyon finom és pikáns!

Hozzávalók:
  • 1 nagyobb méretű sütőtők (sonkatök)
  • 2 tk. szárított oregánó
  • fél tk. őrölt kömény
  • fél tk. őrölt chili paprika
  • 1-2 tk. só
  • 1 kk. őrölt bors
  • 3-4 ek. olívaolaj
Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 200 ° C fokra.
A tököt jó alaposan megmossuk, majd kisebb darabokra vágjuk (a magos részénél egy kanál segítségével kikapargatjuk a magokat).
Egy kisebb edényben összekeverjük a fűszereket az olívaolajjal.
A feldarabolt tököket egy nagy tepsire helyezzük és egy ecset segítségével lekenjük a fűszeres olajjal.
Kb. 3/4-1 óra alatt (jó puhára, omlósra) megsütjük. 

(A recept eredeti verziója megtalálható Jamie Oliver: A pucér szakács c. könyvében.)

2 megjegyzés: