Nagyon szeretem a smarnit... Ez a verzió egy gyorsan és könnyen elkészíthető változat, amit én még anyutól tanultam.
Azoknak, akik odafigyelnek arra, hogy kevesebb szénhidrátot vigyenek be a szervezetükbe azt ajánlom, hogy a finomlisztet cseréljék le teljes kiörlésű tönkönybúzalisztre, a kristálycukrot pedig nyírfacukorra (a mennyiségek megegyeznek ez eredeti receptben leírtakkal.) A hagyományos lekvárt pedig diabetikus lekvárral helyettesíthetjük. Természetesen az olajat is helyettesítjük más egészségesebb alternatívával.
Én magamnak így szoktam készíteni a smarnit... Kicsit sötétebb színű lesz, mint a képen látható, de az íze ugyanolyan jó, mint az eredeti verziójúnak.
Hozzávalók (kb. 4 személyre):
- 25 dkg liszt
- 25 dkg búzadara
- 4 db tojás
- 1 csipet só
- 1 citrom héja
- 1 csg vaníliás cukor
- 250 ml olaj
- 2-3 ek. krsitálycukor
A hozzávalókat egy tálban jó alaposan összedolgozzuk, majd kb. fél-egy órát állni hagyjuk.
Egy nagyobb méretű teflonos serpenyőben kevés olajon elkezdjük pirítani a masszát, miközben egy fakanál segítségével folyamatosan felaprítjuk.
Lekvárral és/vagy porcukorral tálaljuk.
Lekvárral és/vagy porcukorral tálaljuk.
Esetleg hajdinaliszttel (hogy gluténmentes legyen) és kukoricadarával is készíthető? Szerintem is nagyon finom és egyszerű kényeztetés :)
VálaszTörlésNem próbáltam még ilyen formában, de meg fogom tenni és akkor beszámolok a tapasztaltakról.
VálaszTörlésDe szerintem működik!