2013. október 6., vasárnap

Citromos őszibarack-krémleves pirított mandulával

Ez egy nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető leves, ami nálunk nagyon népszerű! Hidegen és melegen is fogyasztható! Mennyei!

Hozzávalók:
  • kb. 10 db sárgabelű őszibarack
  • 250 ml főzőtejszín
  • 1-2 citrom leve
  • ízlés szerint tej
  • 10 dkg szeletelt mandula
Elkészítése:

A barackokat meghámozzuk, felszeleteljük, majd egy közpes méretű fazékba rakjuk és összeturmixoljuk. 
Hozzáadjuk a tejszínt (ha vkinek túl sűrű tejjel lehet higítani), a citrom(ok) levét és az egészet összeforraljuk.
A mandulát egy serpenyőben megpirítjuk, majd a kihűlt levesre szórjuk és már tálalhatjuk is! (Nálunk ugyanis nem tart ki addig, hogy megvárjuk, míg lehűl a leves.)
Cukor nem kell bele!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése