Ez egy nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető leves, ami nálunk nagyon népszerű! Hidegen és melegen is fogyasztható! Mennyei!
Hozzávalók:
- kb. 10 db sárgabelű őszibarack
- 250 ml főzőtejszín
- 1-2 citrom leve
- ízlés szerint tej
- 10 dkg szeletelt mandula
A barackokat meghámozzuk, felszeleteljük, majd egy közpes méretű fazékba rakjuk és összeturmixoljuk.
Hozzáadjuk a tejszínt (ha vkinek túl sűrű tejjel lehet higítani), a citrom(ok) levét és az egészet összeforraljuk.
A mandulát egy serpenyőben megpirítjuk, majd a kihűlt levesre szórjuk és már tálalhatjuk is! (Nálunk ugyanis nem tart ki addig, hogy megvárjuk, míg lehűl a leves.)
Cukor nem kell bele!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése