Ez a recept (persze némi változtatással) egyik nagy kedvencemtől, Lorraine Pascale-tól származik.
Egyszerű, gyors és nagyon finom!!!
- 250 g darált háztartási keksz
- 300 g mogyoróvaj (krémes)
- 150 g vaj (olvasztott)
- 200 g barnacukor
- 1 ek. vanília aroma
- 200 g tortabevonó csoki (ét) +kevés olaj, víz, vaj
A tortabevonó kivételével a hozzávalókat egy tálban, fakanál segítségével jó alaposan kikeverjük/összedolgozzuk.
Egy kisebb méretű, magas falú tepsit vagy bármilyen hasonló edényt kibélelünk sütőpapírral és a mogyoróvajas-kekszes masszát szépen elegyengetjük benne.
Vízgőz felett felolvasztjuk a csokit, kb. 3-4 ek. vízzel, 2 ek. olajjal, és egy tk. vajjal. Addig keverjük, míg szép fényes, krémes nem lesz (ha kell adhatunk még hozzá kevés vizet).
Miután a bevonó elkészült, ráöntjük a mogyoróvajas-kekszes alapra és szépen elegyengetjük (legegyszerűbb, ha csak a tepsitmozgatjuk.)
Végül a hütőbe tesszük és hagyjuk megdermedni.
Recept eredeti verziója:
http://www.lorrainepascale.com
Tanúsíthatom: valóban nagyon finom és emellett igen mutatós, ünnepi asztalra (is) való süti :)
VálaszTörlésKöszönöm! Olyan mint a Snickers... :-))
VálaszTörlés