2013. október 16., szerda

Mogyoróvajas süti (Crumbly peanut butter squares)

Ez a recept  (persze némi változtatással) egyik nagy kedvencemtől, Lorraine Pascale-tól származik.
Egyszerű, gyors és nagyon finom!!!

Hozzávalók:
  • 250 g darált háztartási keksz
  • 300 g mogyoróvaj (krémes)
  • 150 g vaj (olvasztott)
  • 200 g barnacukor
  • 1 ek. vanília aroma
  • 200 g tortabevonó csoki (ét) +kevés olaj, víz, vaj
Elkészítése:

A tortabevonó kivételével a hozzávalókat egy tálban, fakanál segítségével jó alaposan kikeverjük/összedolgozzuk. 
Egy kisebb méretű, magas falú tepsit vagy bármilyen hasonló edényt kibélelünk sütőpapírral és a mogyoróvajas-kekszes masszát szépen elegyengetjük benne.
Vízgőz felett felolvasztjuk a csokit, kb. 3-4 ek. vízzel, 2 ek. olajjal, és egy tk. vajjal. Addig keverjük, míg szép fényes, krémes nem lesz (ha kell adhatunk még hozzá kevés vizet).
Miután a bevonó elkészült, ráöntjük a mogyoróvajas-kekszes alapra és szépen elegyengetjük (legegyszerűbb, ha csak a tepsitmozgatjuk.)
Végül a hütőbe tesszük és hagyjuk megdermedni.

Recept eredeti verziója:
http://www.lorrainepascale.com/news/2012/09/07/crumbly-peanut-butter-squares/6001

2 megjegyzés:

  1. Tanúsíthatom: valóban nagyon finom és emellett igen mutatós, ünnepi asztalra (is) való süti :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! Olyan mint a Snickers... :-))

    VálaszTörlés