Az ilyen hűvös őszi napokon számomra a legjobb kikapcsolódás a sütés...
Valami újat kellett már kitalálnom! Hasonló jellegű pogácsákról már olvastam a tengernyi sütős-főzös irodalmamban, de ezt most elég sok ponton változtattam meg, az eredeti recepthez képest.
Nem az a klasszikus pogácsa, tehát senki ne várjon tőle sajtos pogácsa ízt! Ez nem az! Ez egyfajta újraértelmezése a pogácsa fogalmának.
És egyébként is almaszezon van. Mivel süssünk, ha nem almával?!
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 1 csg sütőpor
- 1 nagy csipet só
- 2 tk. cukor
- 125 g vaj
- 200 g natúr krémsajt
- kb. 4-5 ek. natúr joghurt+a lekenéshez
- 3-4 db savanykás alma
200 °C fokra előmelegítjük a sütőt.
A lisztet, sütőport, sót, vajat, krémsajtot összedolgozzuk, elmorzsáljuk, majd annyi joghurtot adunk a tésztához, hogy jól gyúrható legyen és ne ragadjon. Ha ez megvan beledolgozzuk az apró kockákra felvágott (és meghámozott) almákat.
Kb. 2-3 cm vastagra kinyújtuk a tésztát és kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket és kb. 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
Tipp: Ízlés szerint egy kissé felvert tejföllel is tálalhatjuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése