2013. október 5., szombat

Almás-krémsajtos "pogik"

Az ilyen hűvös őszi napokon számomra a legjobb kikapcsolódás a sütés...
Valami újat kellett már kitalálnom! Hasonló jellegű pogácsákról már olvastam a tengernyi sütős-főzös irodalmamban, de ezt most elég sok ponton változtattam meg, az eredeti recepthez képest.
Nem az a klasszikus pogácsa, tehát senki ne várjon tőle sajtos pogácsa ízt! Ez nem az! Ez egyfajta újraértelmezése a pogácsa fogalmának. 
És egyébként is almaszezon van. Mivel süssünk, ha nem almával?!

Hozzávalók:
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 csg sütőpor
  • 1 nagy csipet só
  • 2 tk. cukor
  • 125 g vaj
  • 200 g natúr krémsajt
  • kb. 4-5 ek. natúr joghurt+a lekenéshez
  • 3-4 db savanykás alma
Elkészítése:

200 °C fokra előmelegítjük a sütőt.
A lisztet, sütőport, sót, vajat, krémsajtot összedolgozzuk, elmorzsáljuk, majd annyi joghurtot adunk a tésztához, hogy jól gyúrható legyen és ne ragadjon. Ha ez megvan beledolgozzuk az apró kockákra felvágott (és meghámozott) almákat.
Kb. 2-3 cm vastagra kinyújtuk a tésztát és kiszaggatjuk. 
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket és kb. 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük őket.

Tipp: Ízlés szerint egy kissé felvert tejföllel is tálalhatjuk!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése