2013. október 10., csütörtök

Kakaós-vörösbörös süti

Ez egy villámgyorsan elkészíthető sütemény, ami tökéletes zárása lehet egy finom vasárnapi ebédnek. Egy gombóc vanília fagyival kiegészítve... Hmmm!!!
Mondanom sem kell, hogy a hozzávalók közül - amit lehetett - egészségesebb alapanyagokkal helyettesítettem.

Hozzávalók: 
  • 25 dkg tönkölybúzaliszt (teljes kiörlésű)
  • 3 ek. kakaópor (zsírszegény)
  • 1 csg sütőpor
  • 20 dkg méz
  • 4 tojás
  • 25 dkg vaj (light)
  • 1,5 dl vörösbor (nálam száraz)
  • 15-20 dkg min. 60%  kakaótartalmú étcsoki
  • 20 dkg ét tortabevonó a tetejére (elhagyató)+2-3 ek. víz, 2 ek.olaj/vaj
Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük kb. 200° C fokra.
Az étcsoki (és természetesen a süti tetejére szánt tortabevonó) kivételével először összekeverjük a száraz hozzávalókat. Ezután hozzáadjuk a nedves hozzávalókat is és egy robotgép segítségével jó alaposan összedolgozzuk a masszát. Végül beleforgatjuk a felaprított csokoládét is.
Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd belöntjük a masszát és kb. 25 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrízzük).
Miután a piskóta teljesen kihűlt, a tetejét lekenjük a vízgőz felett (a vízzel és az olajjal együtt) felolvasztott tortabevonóval.





4 megjegyzés:

  1. Ez csuda jól néz ki és tényleg egyszerűnek tűnik az elkészítése :) A teteje mitől ilyen szép mintás vajon? A bevonót villával alakítod ilyenre?

    VálaszTörlés
  2. A tetejénél a még meg nem dermedt bevonóba előszőr vízszintes irányban villával csíkokat húztam, majd hosszanti irányban is csak ott ritkábban.
    Már mások is megjegyezték, hogy milyen jól mutat a teteje...
    Köszönöm!

    VálaszTörlés
  3. Igazán ötletes, még ilyen bevonódíszítést nem láttam. Le kéne védetned :)

    VálaszTörlés