Ez a muffin az egészséges életmód jegyében készült azzal a céllal, hogy egy tökéletes és kényeztető reggeli részét képezze.
Teljes kiörlésű tönkölybúzaliszttel,kevés nyírfacukorral, mézzel, friss áfonyával készült... Nyami!!!
Teljes kiörlésű tönkölybúzaliszttel,kevés nyírfacukorral, mézzel, friss áfonyával készült... Nyami!!!
Hozzávalók:
- 15 dkg teljes kiörlésű tönkölybúzaliszt
- 5 dkg nyírfacukor
- 1 tk. sütőpor
- 3 ek. zsírszegény kakaópor
- 5 dkg méz
- 15 dkg szobaőmérsékletű zsírszegény vaj
- 2 tojás
- 6-7 ek. tej
- 10 dkg friss áfonya
A sütőt előmelegítjük 200 °C fokra, a muffin sütőformát kibéleljük a kapszlikkal.
Külön összekevrjük a száraz és a nedves hozzávalókat is, majd a száraz hozzávalókhoz fokozatosan hozzáadjuk a nedves hozzávalókat. Jó alaposan összedolgozzuk, végül beleforgatjuk az áfonyát is. Az így elkészült masszával megtöltjük a kapszlikat (kb. 3/4-éig).
Kb. 35 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése