2013. október 9., szerda

Áfonyás muffin

Ez a muffin az egészséges életmód jegyében készült azzal a céllal, hogy egy tökéletes és kényeztető reggeli részét képezze.
Teljes kiörlésű tönkölybúzaliszttel,kevés nyírfacukorral, mézzel, friss áfonyával készült... Nyami!!!

Hozzávalók:
  • 15 dkg teljes kiörlésű tönkölybúzaliszt
  • 5 dkg nyírfacukor
  • 1 tk. sütőpor
  • 3 ek. zsírszegény kakaópor
  • 5 dkg méz
  • 15 dkg szobaőmérsékletű zsírszegény vaj
  • 2 tojás
  • 6-7 ek. tej
  • 10 dkg friss áfonya
Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 200 °C fokra, a muffin sütőformát kibéleljük a kapszlikkal.
Külön összekevrjük a száraz és a nedves hozzávalókat is, majd a száraz hozzávalókhoz fokozatosan hozzáadjuk a nedves hozzávalókat. Jó alaposan összedolgozzuk, végül beleforgatjuk az áfonyát is. Az így elkészült masszával megtöltjük a kapszlikat (kb. 3/4-éig).
Kb. 35 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése