2013. október 21., hétfő

Raffaello

A Snickers ízű mogyoróvajas süti után jöjjön most a Raffaello, szintén süti kivitelben! 

Hozzávalók
- a piskótához:
  • 6 tojás fehérje
  • 20 dkg kristálycukor
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1 csipet só
- a krémhez:
  • 6 tojás sárgája
  • 1 csg vaníliás pudingpor
  • 18 dkg porcukor
  • 4 dl tej
  • 20 dkg rama
- a tetjére:
  • kókuszreszelék
  • szeletelt mandula
Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180-200 ° C fokra.
A tésztához a tojások fehérjét a csipet sóval és a cukorral (amit fokozatosan adagolunk hozzá) kemény habbá verjük. Ebbe óvatosan beleforgatjuk a liszttel elkevert kókuszreszeléket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és kb. 25 perc alatt készre sütjük.

A krémhez a tojások sárgáját a vanilíás pudinggal, a cukorral és kevés tejjel csomómentesre kikeverjük. Majd egy közepes méretű lábasban a maradék tejjel sűrű krémmé főzzük.
Amikor teljesen kihűlt, akkor egy robotgép segítségével kidolgozzuk a margarinnal.

Jöhet az összeállítás:
A kihűlt piskótán szépen elegyengetjük a krémet, megszórjuk a kókuszreszelékkel és a szeletelt mandulával.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése